human touchWarsztaty szkoleniowe rozwijające/specjalistyczne w karmieniu terapeutycznym Human Touch: TEKSTURA - usprawnianie sensomotoryczne w karmieniu terapeutycznym OF

Human Touch Feeding Therapy - moduł TEKSTURA  obejmuje przede wszystkim:

1.Terapeutyczne rozszerzenie diety - postępowanie i możliwości interwencji
2. Wrażliwość na teksturę na każdym etapie rozwoju umiejętności jedzenia/karmienia, -  przyczyny oraz możliwości interwencji terapeutycznej
3. Tekstura w selektywności i awersjach pokarmowych
4. Profilaktyczny i interwencyjny program " słoiczkowe dzieci "
5. Klasyfikacja zaburzeń karmienia - diagnoza i co dalej

Koncepcja KARMIENIA TERAPEUTYCZNEGO HUMAN TOUCH skupia się przede wszystkim na spersonalizowanym wspomaganiu rozwoju umiejętności jedzenia Dziecka, ale zwraca też uwagę na potrzebę ciągłego rozwoju kompetencji rodziców i terapeuty przez budowanie pozytywnych relacji. Zobacz dziecko – wspieranie fundamentalnej potrzeby
i umiejętności patrzenia, obserwacji, empatii i współodczuwania. Nie tylko karmimy, ale przede wszystkim odżywiamy.

Warsztaty prowadzi:
Monika Habik - autorka koncepcji karmienia terapeutycznego Human Touch, wykładowca na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu przedmiotu - Karmienie terapeutyczne, autorka Certyfikowanego Kursu Empathy Dolls, neurologopeda kliniczny, od wielu lat prowadzi wykłady, warsztaty, szkolenia i superwizje w całej Polsce, Litwie, Ukrainie i w Czechach / karmienie terapeutyczne w chorobach rzadkich, zespołach genetycznych, selektywności i awersjach pokarmowych/

Termin warsztatów: 18.05.2024, miejsce: Katowice, warsztaty odbędą się w godz. 10.00. - 16.00
Koszt: 600 zł. od osoby
Pobierz Regulamin Kursów

Zapisy poprzez: formularz zgłoszenia Human Touch Feeding Therapy - moduł TEKSTURA