Z praktyki dla praktyki!

Doświadczenie terapeutyczne wynikające z wykorzystania Metody Typaldosa u sportowców  skutkują spostrzeżeniami dotyczącymi teoretycznych rozważań i założeń w optymalizacji terapii.

Instruktor kursu:

d struzikzielony David Struzik - lekarz medycyny naturalnej, międzynarodowy instruktor EFDMA, absolwent Wyższej Akademii Sportowej w Kolonii, założyciel oraz kierownik FDM Akademii Polski.

W czasie kursu rozwijającego będą omawiane i rozszerzone wiadomości z zakresu  diagnozy ortopedycznej, jak również przedstawione i omówione możliwości wykorzystania FDM w następujących schorzeniach, np:
zielony uszkodzenie łąkotki/więzadła krzyżowego
zielony uszkodzenia kapsułki stawowej i więzadeł stawów ręki i palców
zielony achilodynia
zielony zapalenie nakłykcia
zielony choroba Osgooda-Schlattera
zielony zapalenie; ból kości łonowej
zielony Shin Splints
zielony przykurcze; uszkodzenia ścięgien; stłuczenia

W czasie szkolenia instruktor David Struzik omówi  porównanie diagnostyki obrazowej na przykładowych zdjęciachRTG i rezonans magnetyczny z mowa ciała i subiektywnymi dolegliwościami pacjenta według modelu FDM. Zostaną przedstawione także techniki wpływające na możliwość poprawy kondycji i sprawności sportowca przez zastosowanie Metody Typaldosa.

Termin kursu: 19-20.11.2022, miejsce: Katowice
Zapisy poprzez: formularz zgłoszenia FDM kurs rozwijający 19-20.11.2022