W dniach 13-14 lutego odbył się zorganizowany przez Fundację In Corpore kurs rozwijający FDM (Fascial Distortion Model), w trakcie którego absolwenci kursu podstawowego, którzy zdali egzamin EFDMA, mieli możliwość zdobycia dodatkowej wiedzy teoretycznej i udoskonalenia swoich umiejętności praktycznych. Tematyka kursu rozwijającego dotyczyła leczenia dysfunkcji i dolegliwości bólowych w wybranym obszarze ciała. Pierwszego dnia szkolenia terapeuci poznali zagadnienia diagnostyki i leczenia dolegliwości występujących w obszarze głowy, szyjnego odcinka kręgosłupa, stawów skroniowo-żuchwowych oraz dolegliwości bólowych gardła. Drugi dzień kursu poświęcony był diagnostyce i leczeniu dolegliwości piersiowego i lędźwiowego odcinka kręgosłupa.
Szkolenie poprowadził Thorsten Fischer – osteopata i lekarz medycyny naturalnej, a także międzynarodowy instruktor EFDMA, założyciel oraz kierownik centrum medycznego "Agora Hannover". Asystował mu Dawid Struzik, lekarz medycyny naturalnej, absolwent Wyższej Akademii Sportowej w Kolonii, terapeuta FDM IC (EFDMA), który już od 2010 roku asystuje instruktorom kursów FDM na terenie Niemiec oraz całej Europy.