Fundacja In Corpore oraz Urząd Miasta Częstochowa serdecznie zapraszają na konferencję merytoryczną:

ZABURZENIA FUNKCJONOWANIA SPOŁECZNO - EMOCJONALNEGO U DZIECI

która odbędzie się 2 marca 2016 w sali sesyjnej Urzędu Miasta Częstochowa, ul. Śląska 11/13 o godzinie 13:00.

zielony 13:00 Wystąpienie Prezydenta Miasta Częstochowa
zielony 13:10 "Niegrzeczne dziecko w szkole…"
• dr n. med. Katarzyna Wojaczyńska-Stanek, specjalista neurologii dziecięcej oraz pediatrii, autorka oraz współautorka prac naukowych oraz podręczników z zakresu pediatrii, neurologii oraz fizyki medycznej, neurolog dziecięcy w Centrum Diagnostyki i Terapii In Corpore
zielony 13:30 "Okiełznać żywioł - współpraca psychologa i psychiatry w diagnozie i terapii dziecka z ADHD"
• dr n. med. Agnieszka Kapinos-Gorczyca, specjalista psychiatra, specjalista psychiatrii dzieci i młodzieży, Centrum Diagnostyki i Terapii In Corpore
• dr n. hum. Katarzyna Sitnik-Warchulska, specjalista psycholog kliniczny
zielony Przerwa kawowa
zielony 14:00 "Test MOXO – unikalność i specyfika"
• Karina Rubinstein, Neuro Technology Solutions, Izrael
zielony 14:20 "Test MOXO jako narzędzie wspomagające diagnozę i terapię zaburzeń w zachowaniu"
• mgr Justyna Kokot, psycholog i pedagog, dyrektor ds. badań w Moxo Solution, specjalizuje się w diagnozie psychologicznej dzieci, prowadzi zajęcia na uczelniach wyższych z diagnozy i terapii psychologicznej oraz psychopatologii i psychologii klinicznej, współprowadzi Niepubliczną Poradnię Psychologiczno-Pedagogiczną
zielony 14:40 "Wielospecjalistyczna terapia zaburzeń funkcjonowania społeczno-emocjonalnego"
• Katarzyna Rychetsky - pedagog korekcyjny i wczesnoszkolny, terapeuta. National Director For Poland metody Indywidualnej Stymulacji Słuchu Johansena – IAS, terapeutka Bilateralnej Integracji i trenerka tej metody.
• Martin Rychetsky – terapeuta pracujący z dziećmi z problemami w nauce, terapeuta i trener metody Bilateralnej Integracji, superwizor metody indywidualnej stymulacji słuchu IAS, Certyfikowany Specjalista Autyzmu ( Niemcy 2014 – prestiżowy kurs kształcący specjalistów w zakresie diagnozy i terapii autyzmu). Obecnie prowadzi Rychetsky Optical, Austria.
zielony 15:00 "Orzecznictwo i opiniowanie w sprawie pomocy psychologiczno–pedagogicznej organizowanej dzieciom zaburzeniami rozwojowymi"
• mgr Rafał Dziwis – dyrektor Zespołu Poradni Psychologiczno-Pedagogicznych w Częstochowie
zielony 15:20 "Ubytek słuchu a rozwój intelektualny i emocjonalny dziecka - doświadczenia wielokulturowe"
• Joanna Brachmeier MA Phil., PGCertEd, Wielka Brytania