W dniach 24-26 marca odbyło się szkolenie z zakresu metody EEG-Biofeedback. Celem kursu było przekazanie jak największego zasobu wiedzy w trzydniowym cyklu szkoleniowym, tak aby uczestnicy mogli rozpocząć samodzielną diagnostykę i terapię EEG-Biofeedback.

W czasie szkolenia uczestnicy zapoznali się z "pełnoczepkową" diagnostyką EEG/QEEG, wykorzystaniem dwukanałowego kodera ProComp2 do diagnostyki EEG/QEEG, przygotowywaniem zaleceń terapeutycznych na bazie przygotowanej diagnostyki, przygotowywaniem i prowadzenem treningów neurofeedbacku.
Kurs poprowadził dr Paweł Borkowski, kognitywista, filozof, informatyk, terapeuta biofeedback, autor ogólnopolskich podręczników akademickich z dziedziny informatyki i elektroniki, wykładowca akademicki na Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie, założyciel Laboratorium Badań Eksperymentalnych Biofeedback im. św. Ojca Pio, gdzie zajmuje się diagnostyką EEG/QEEG i badaniem nad skutecznością terapii biofeedback, redaktor książki "Biofeedback. Innowacje", autor artykułów z dziedziny diagnostyki EEG/QEEG i terapii biofeedback, od 2016 roku także pracownik Centrum Diagnostyki i Terapii In Corpore.